HTML

Opcsi szerint a világ

Egyesek mindent tudnak. Én viszont mindent jobban tudok. Vagy nem? Mindenesetre leírom a véleményemet, és aki akar, majd vitába száll vele.

Friss topikok

Linkblog

Miért nem támogatja a magyar focit Madonna?

2009.08.01. 11:54 opcsi

Az utóbbi 1-2 hétben vita alakult ki, hogy Madonna hol koncertezzen: a Kincsem Parkban, avagy a Puskás Stadionban. A Parkban állítólag a lovakat zavarná a nagy hangerő, míg a Stadionban az MLSZ nem látná szívesen a popkirálynőt, merthogy egy magyar focicsapat valami tétmeccset játszik nem sokkal később, talán pár nappal a koncert után (BL-selejtező, vagy VB-selejtező, nem tudom pontosan...).

A Kincsem Park befogadóképessége úgy 20ezerrel nagyobb, mint a Stadioné, ennyi jegyet azonban nem adtak el, és nem is fognak (válság naná, meg negyedmilliós Gold-jegy, szóval vannak okai, de inkább csak túl kevés a potenciálisan vásárlóképes ember, akit érdekelhet Madonna, és még ennyit hajlandó is lenne érte fizetni), úgyhogy marad a másik -ilyen volumenű koncert lebonyolítására képes- hely, a Stadion (a műszaki állapotába most nem mennék bele).

Magyarisztnában ma alig van olyan hely, ahol ilyen esemény megrendezhető (könnyen megközelíthető, elég nagy a befogadóképessége, megfelel technikai szempontokból, stb). Hagyományosan mindig a BS és a Népstadion volt a helyszíne a legnagyobb eseményeknek, itt léptek fel általában a nagy zenekarok, itt voltak a showk, de ezt most tegyük zárójelbe, és térjünk vissza a címben is használt kérdéshez (köszi, Index).

Az MLSZ ugye nem akarja Madonnát beengedni a Stadionba, mert attól tart, hogy nem lesz játékra alkalmas a gyepszőnyeg a pár nappal későbbi focimeccshez.

Most őszintén: ugyan ki a fene hiszi ezt el? Majd épp a nem letaposott fű fog csodát tenni a magyar focival, mi? Naná. Évtizedek óta nincs rendes utánpótlásnevelés a fociban, pénzt nem adnak rá (inkább ellopják), az ingatlanok majd' összedőlnek, az ún. "szakemberek" meg vagy külföldön dolgoznak, ahol nem botlábú, 100 méter futás után elfáradó játékosokkal kell szenvedniük, és még tisztességesen meg is fizetik őket, vagy éppen íróasztal mögött terpeszkednek, onnan osztják az észt, és felveszik havonta a többmilliós fizetést.

Sokkal súlyosabb gondok vannak a magyar foci körül, de arról nem beszélnek, mert ez a helyzet megfelel mindenkinek, így lehet igazán jól a zavarosban halászni.

Nem, nem kell a valódi gondokat megoldani, inkább tiltsunk ki egy kőprofi, szigorúan financiális alapokon nyugvó rendezvényt a kis szar stadionunkból, nehogy még véletlenül valami hozzáértést tanuljunk. Pofázni könnyebb, mint cselekedni.

Most már csak egy valamire vagyok kíváncsi ezek után: ha egy ilyen kis baszom eseményről nem tudják eldönteni, hogy hol legyen, mi a fenét fröcsögnek az idióták a magyar olimpiáról? Az is csak a befeketőknek lenne nagy biznisz, de nem a sportnak. Azok a cégek, akik az olimpiai falut, a stadionokat, egyéb kiszolgálóingatlanokat felépítenék, és üzemeltetnék, felháborítóan sok pénzt szakítanának, és csakis ez a cél, nem a presztízs, meg a sport népszerűsítése, meg a többi makutyi duma, amit a PR-osok a pofánkba löknek.

Vagy tudjátok, mit gondolok? Nem lesz itt semmilyen magyar olimpia, sem 2020-ban, sem 2456-ban, ellenben a tanulmányok készítésével, projektmenedzseléssel, stb-vel így is milliárdokat tudnak majd szétlopni a közpénzekből ama bizonyos urak, más meg nem számít.

Mint a kormányzati negyed esetében. 10 milliárdot szedtek ki a zsebünkből, amit lehetett volna egészségügyre, oktatásra, sportra, bármire költeni.

Na, ennyit erről. Kapják be!

Szólj hozzá!

Egy reggel az APEH-nél

2009.07.28. 12:40 opcsi

Első bejegyzésem nem lesz túl hosszú :)

Egy érdekességre hívnám fel a tisztelt olvasközönség figyelmét.

Ma reggel az APEH dél-pesti kirendeltségén volt dolgom, ill. csak lett volna. Merthogy bombariadó volt. Ez eddig ok. Odaértem az irodához reggel, kint áll a Vaskapu utcában egy rendőrautó, a két rendőr az iroda főbejáratánál álldogál, beszélget, rádióforgalmaz.

Bemegyek, kikeresem, hogy az ügyemben melyik számot kell megnyomnom, megkapom a sorszámomat, leállok a fal mellett, elkezdek várni. Kb. fél perc múlva felüvölt egy riasztó, és az "úr hangja" mondja, hogy technikai okok miatt mindenki hagyja el az épületet. Nem mondták, mi a baj. Az utcán gyülekeznek az emberek, találgatják, mi történik. Páran odamennek a rendőrökhöz a főbejáratnál, ők mondják, hogy bombariadó van.

Na, kérdem én: ha tudták, hogy bombariadó van, ugyan mi a gépzsíros fszért nem terelték ki a sünök korábban az ügyfeleket, alkalmazottakat? Miért engedtek be később érkezőket még az épületbe? Nyilván ott állhattak már egy ideje a bejáratnál, nem akkor érkeztek.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása